Wie Rodi zegt, noemt en roemt in één adem dé toonaangevende uitgever van kwalitatief hoogwaardige huis-aan-huisbladen in Noord-Holland, prestigieuze B2B magazines als Regio Alkmaar Magazine en Regio Zaken Purmerend/Waterland e.o. en het vervaardigen van drukwerk voor externe uitgeverijen.

Wat minder bekend is, is dat Rodi Rotatie middels haar waterloze drukprocedé kwaliteit levert als het gaat om het drukken van boeken. Anders dan de traditionele boeken. Volgens drukwerkadviseur Sylvia de Boer zijn de mogelijkheden legio: “Het is een onderbelichte tak van Rodi Rotatie, maar we hebben inmiddels verschillende producties begeleid, zowel in kleine als grotere oplages. Elke gewenste omvang, oplage, uitvoering en elk formaat is bespreekbaar. En uitvoerbaar.”

De basis voor een prachtig eindproduct, waarvan het fotoboek ‘Derpers’ het paradepaardje is, wordt gelegd tijdens een oriënterend gesprek. “Daarin kan de relatie alle wensen kenbaar maken. Paperback of hardcover, de papiersoort en in hoeverre we een eventueel totaalpakket kunnen bieden. We beschikken over een professionele opmaakstudio, ervaren redacteuren die ondersteunend kunnen zijn en we hebben een eigen verspreidorganisatie. Maar sec drukken kan natuurlijk ook. Ik wil benadrukken dat optimale technische begeleiding, meedenkend advies en concurrerende tarieven belangrijke onderdelen zijn van de volledige procesondersteuning. Korte productietijd, afhankelijk van omvang en oplage, zijn een vanzelfsprekendheid.”

Vermeldenswaardig tot slot is de prijs die Rodi Rotatie ontving voor het best verzorgde boek namens de Design Academy Eindhoven voor de uitgave ‘In Need Of’. “Daar zij we trots op. Een 480 pagina’s tellend boek met een uitnodigende linnen omslag. De wedstrijd had tot doel de aandacht te vestigen óp en de waardering vóór boekontwerp en -productie in het algemeen te bevorderen.”