André Rodi Rotatiedruk

In deze rubriek geven we jou een exclusief kijkje in de Rodi-keuken! Wat houdt ons bezig? Dit keer een dag uit het leven van André Doorn, onderdeel van team Technische Dienst bij Rodi Rotatiedruk.

Fijn dat je even tijd wilde maken, André! Wat doe je precies bij Rodi?

“Natuurlijk, alleen maar leuk! Ik ben van de Technische Dienst van Rodi Rotatiedruk, inmiddels al achttien jaar: eerst als rotatiedrukker en plaatsvervangend ploegleider. Mijn huidige gemiddelde werkdag als (storings)monteur in de technische dienst houdt in dat ik me bezighoud met reparaties en preventief onderhoud aan diverse machines binnen Rodi Rotatiedruk. Als er een storing is, is het aan onder meer mij om deze zo snel mogelijk op te lossen zodat de productie van kranten door kan gaan.”

Heel voldoening gevend werk, lijkt mij! Waarom is deze functie helemaal ‘jouw ding’?

“Ja, absoluut! Ik vind techniek ook gewoon superleuk. Ik hou van sleutelen en mensen van dienst zijn. De afwisselende werkzaamheden en het feit dat je altijd oplossingsgericht bezig bent voor collega’s van Rodi Rotatiedruk en de Expeditie, is wat het werken voor Rodi zo leuk maakt. En als je dan een storing weet op te lossen – of deze nou groot of klein is – en je collega’s zijn je daar dankbaar voor, dan ben ik helemaal in mijn nopjes en ga ik tevreden naar huis!”

Wat is je mooiste herinnering bij Rodi?

“Haha, het klinkt heel cliché maar als je plezier hebt in je werk, zoals ik, dan is elke dag een mooie herinnering! Als ik dan echt iets moet kiezen, dan ga ik voor mijn 12,5-jarig jubileum. Eerst kreeg ik een receptie in het AZ-stadion met mijn directe collega’s en gezin, waarna we een diner hadden met uitzicht op het speelveld. Dat Rodi dát doet voor zijn personeel, kan ik alleen maar waarderen. Het is zeker iets wat ik niet snel zal vergeten.”

Wauw, gaaf hoor, André! Wil je zelf nog iets anders leuks delen?

“Eigenlijk wel. Ik werk in een ontzettend leuke ploeg van collega’s waar altijd ruimte is voor een goed gesprek en iedereen meedenkt over passende oplossingen. Dit gaat vaak gepaard met waardevolle leermomenten. Het credo ‘je bent nooit te oud om te leren’ speelt zeker bij de Technische Dienst van Rodi. Ik ben trots op de projecten die we neerzetten, kijk alleen al naar de complete staalconstructies en geheel vernieuwde Expeditie die laatst gerealiseerd is. Is het ene project nog niet afgerond, dan duiken we met z’n allen al in het volgende. En daar ben ik trots op!”

Lees ook:
Ellen Goeree (Manager P&O) aan het woord
Leon (Coördinator Redactie) aan het woord
Bekijk ons MVO-verslag voor meer duurzame ontwikkelingen in de drukkerij.